Dag jongens en meisjes!

Ik ben Ollie de olifant. Ik ben de ‘dikste’ vriend van Isa! Isa heeft me al heel wat verteld over haar avonturen op jullie school. Zo spannend!

Willen jullie meer weten over het verhaal? Lees dan verder.

Wat?

Een verhaal over een papegaai Isa die verzeild is geraakt op onze school. Samen met Isa leren de kinderen op een goede manier omgaan met elkaar. Ze leren zichzelf ook een beetje beter kennen.

Waar?

Het grote voorleesboek ligt in alle klassen.

Wanneer?

Tijdens het schooljaar 2011-2012 werd het verhaal per pijler voorgelezen in de klassen. Nu alle leerlingen het verhaal kennen, wordt er regelmatig naar verwezen. Nieuwe leerlingen krijgen een boekje met het verhaal, zodat ze helemaal mee zijn. In de kleuterklassen wordt het verhaal elk jaar opnieuw verteld.

Waarom?

Het verhaal kwam er omdat we het figuurtje ISA wilden kaderen. Doordat de kinderen haar voorgeschiedenis kennen en van alles te weten komen over het leven van de papegaai, krijgen ze sympathie voor haar. Bovendien maakt Isa dezelfde dingen mee als de leerlingen van onze school, zodat ze zich met haar kunnen vereenzelvigen.

Wie?

Leerkrachten vertellen het verhaal in de klas.

Hoe?

In de klassen werd het verhaal voorgelezen uit een groot voorleesboek. In de tweede en derde graad was dat het originele verhaal. Voor de eerste graad en de kleuterklassen werd het verhaal aangepast naar het niveau van deze leeftijdsklasse.

Extra

De handleiding Isa is uitgeschreven in het schoolwerkplan.